2010. augusztus 9., hétfő

Ezüst nanorészecskéket tartalmazó tisztító - és fertőtlenítőszer.

Régebben írtam egy bejegyzést a nano védőbevonatról. 
Ennek a bejegyzés hatására kaptam egy e - mailt Váncza Zsoltól, a Nanobakt Kft. munkatársától, amelyben felhívta a figyelmem  ezüstkolloid (500 ppm) és hidrogénperoxid (50.000 ppm) alapú Nanosept fertőtlenitő- és tisztitószer koncentrátum tulajdonságairól.
Úgy gondoltuk, hogy ezt célszerű megosztani a blog olvasóival kicsit bővebben, hiszen sok takarítócég is olvassa a Tisztítás - Takarítás - Higiénia blogot.
A cikket Zsolt írta, én pedig közzéteszem, hiszen jó dolognak tartom, ha minél többen megismerik ezt a terméket, hiszen kórházakban, vizműveknél, katasztrófavédelemben már alkalmazzák.
Az ezüst antibakteriális hatása már évszázadok óta ismert. Már a rómaiak is ismerték, illetve használták is e nemesfém rendkívüli tulajdonságát, és többet közt ezt próbálja kihasználni napjaink legkorszerűbb tudománya is, a nanotechnológia, melynek vívmányai ma már számos iparágban megjelentek.
A NANOSEPT® egy korszerű nanotechnológiával gyártott, ezüst nanorészecske tartalmú új generációs felülettisztító és fertőtlenítőszer, környezetre és egészségre ártalmatlan.
Összetételét tekintve egy komplex rendszer.
Nemionos felületaktív anyagot tartalmaz, ezáltal hatékonyan tisztítja a felületet. Gyors, széles spektrumú antimikrobiális hatását az alkalmazásakor felszabaduló aktív oxigénnek köszönheti. Ezt az antimikrobiális hatást a felületen visszamaradó ezüst nanorészecskék időben kiterjesztik, vizsgálataink szerint adott körülmények között akár több napig is fenntarthatják.
A szer a legveszedelmesebb baktériumokat is képes elpusztítani mindössze néhány perc alatt, továbbá gomba és vírusölő hatású. Alkalmazható bármilyen felület gyors és hatékony tisztítására, fertőtlenítésére.
Jól ismert tény, hogy a különböző nátrium-hipoklorit tartalmú vegyszerek erősen maró tulajdonságuk következtében roncsolják a tisztítani kívánt felületet, sőt klór tartalmuk miatt, amely a flakon kinyitásakor azonnal a levegőbe kerül és onnan belégzéssel a szervezetünkbe jut, irritálják, roncsolják a nyálkahártyát, károsítják a légzőszerveket, gyermekek számára még nagyobb terhelést jelentenek.
A NANOSEPT® nem tartalmaz klórt, ellentétben a sok, piacon levő klórtartalmú fertőtlenítő szerrel. A termék gyártása során melléktermékek nem keletkeznek, az alkalmazott nanotechnológia az atomi szintű építkezést valósítja meg, így környezetkímélő.
A NANOSEPT®-et a megfelelő hígítás után szórással vagy egyéb módszerrel, pl. szivaccsal visszük fel és hagyjuk beszáradni. Nagyobb felületeknél, pl. padlón, a higított szerrel benedvesített törlőkendővel egyenletesen töröljük át a felületet.

Bővebb információ: Nanosept  Nanobakt Kft.