2010. augusztus 12., csütörtök

Nyári szabadságolások.

Itt a nyár, és a cégünknél ( máshol is ) ezerrel téma a szabadság.
Már májusban elkezdődött az egyeztetés, hogy mikor melyik takarító megy a jól megérdemelt szabadságára.
Ilyenkor meg kell oldani a helyettesítését, hiszen nem maradhat takarítás nélkül, az általunk takarított iroda vagy társasház.
Rendszerint amikor elnyerünk egy megbízást, az  első alkalommal egyszerre 2 fő takarító kezdi el a munkát, aki rendszeresen fog járni, illetve a helyettesítője. Így megismeri a másik takarító is a  területet, betegség, vagy szabadság miatt nincs gond, hogy kit állítok be takarítani.
A cég történetében az is előfordult már, hogy a helyettesítőt kérték továbbra is, mert szerintük jobban takarított mint aki eddig járt - de olyan is, hogy már várták vissza azt, aki szabadságon volt.
Viszont évekkel ezelőtt rájöttem arra, hogy vannak olyan takarítóim, akiknek nagyon nem  mindegy, hogy irodát, vagy társasházat takarítanak.
Van aki irodatakarításban profi, - egy társasházban pedig szenved - és fordítva is. Persze van olyan  is, hogy neki mindegy, akár egy hűtőházat is keresztbe lenyelne.
Bevezettük és kapják ebben az évben a dolgozók 12 000 Ft. értékben a melegétel utalványt, a Mc Donaldsban pár nap alatt elkajálják : )
Gondolkozunk, hogy jövőre üdülési csekket is kapnak, ez persze függ, hogy mennyire tudunk gazdaságosabban üzemelni ( tisztítószer koncentrátumok használata, kedvezőbb áron a tisztítószer és takarító eszközök beszerzése, átszervezések, valamint egyéb kiadások csökkentése, stb. )
Majd kiderül .