2010. július 25., vasárnap

A por elleni védekezés.

Új termék került a piacra, amely hatékonyabban oldja meg a por eltávolítását akár irodákban, vagy az otthonunkban, hiszen sokaknak problémát jelent a folyton visszatérő por a bútorokon.
A pormágnes spray formájában jelent meg 750 ml – es kiszerelésben, de létezik 5 literes kannában is, ami inkább a felmosáshoz használható jobban, főként a takarítócégeknek.
A neve pedig PULIGEN SP 1000. Használat közben a bútorok felületén keletkezett port, valamint a levegőben lévő porszemcséket összegyűjti. Vonza és magában tartja a port, védi és ellenállóvá teszi a felületet. A padlófelületek felmosásakor csúszásmentességet és lábnyomok elleni védettséget biztosít, valamint megakadályozza, hogy a szennyeződés ismét a felületre tapadjon.
A bútorok takarításánál a törlőkendőre kell ráfújni a spray-ből, és át kell törölni vele a bútorokat. Felmosáskor a nyirkos mopra (célszerűbb a lapos mop használata) kell fújni a padlófelületek takarításakor.
A pormágnes minden tipusú padlófelületek nyirkos feltörlésére, valamint alkalmas a fém-, fa-, műanyag- és egyéb felületek fényesítésére.
Fontos, hogy nem a takarítandó felületre kell fújni a sprayból, hanem a törlőkendőre, vagy a mopra.
A tisztításuk pedig mosógépben is történhet.
Több helyen megvásárolható már az országban, egy példa: Temi - Higiénia