2010. július 12., hétfő

A kéz fertőtlenítése.

Vannak olyan helyzetek, amikor nincs lehetőségünk kezet mosni pl. étkezés előtt, kirándulásnál, vagy éppen egy állat simogatása után.
De velem már számtalanszor előfordult, hogy az autópálya pihenőjében nem működött a kézmosó, a szappanról meg ne is beszéljünk.
Érdemes tudni, hogy a legtöbb kórokozó a bevásárló kocsi, a mozgólépcső, és a tömegközlekedési járművek fogantyúján, a klaviatúrán, valamint a wc ülőke belső peremén található. Szerintem egy közös gyermekjátszótér mászókája sem elhanyagolható a kórokozók előfordulási helye szempontjából.
Az ilyen alkalmakra szoktam használni a víz nélkül használható kézfertőtlenítő szert, amely pl. gél formájában létezik, és gyógyszertárakban, illetve drogériákban lehet kapni. Előnye, hogy nem kell hozzá víz, szappan és törlőkendő, elfér egy kis táskában, és a kézen levő baktériumokat, vírusokat, kórokozókat másodpercek alatt elpusztítja, majdnem 100 % - an.
Használat egyszerű, csak a tenyerünkbe kell nyomni egy kis mennyiséget, és azt el kell dörzsölni a kezünkön, mintha egy kéz krémet használnánk.