2010. március 4., csütörtök

Teljesítés igazolás.

Nemcsak a takarítás szakmában fordul elő teljesítés igazolás, hanem máshol is. Alapjában véve nincs vele gond - én jó dolognak tartom - hiszen az elvégzett munkát ezzel az igazolással veszik át - fizetik ki.
Az egész lényege, hogy akár heti, vagy havi bontásban a takarítási szolgáltatást úgymond értékelik. Ha hiányosság történt a takarításban, akkor pótolni kell, rosszabb esetbe bizonyos összeget levonnak a takarítás díjából, és csak azt fizetik ki hiányos teljesítés címem.
Ezzel a teljesítés igazolással van "rákényszerítve" a takarító cég, hogy minőségi munkát végezzen. Ha rosszul dolgozik kevesebb összeget kap.
Mint írtam én jó dolognak tartom a teljesítés igazolást, viszont hallottam olyat is, hogy egy megrendelő pl. azért alkalmazta, hogy kevesebbet keljen hó végén fizetnie, szándékosan belekötött mindenbe. Persze ez csak egy darabig lehet eljátszani a cégekkel, előbb-utóbb beleun a takarító cég, aztán felmond. Csak mire rájön a trükkre, lassan veszteséges projektbe megy át a takarítás.
Természetesen nem ez a szokványos, ez nagyon ritka, de ilyen is van sajnos.
Jelenleg egy helyen takarítunk ahol teljesítés igazolással dolgozunk, szerencsére semmi gond nincs vele.