2010. március 1., hétfő

Próbanap.

Kezd egyre divatosabb lenni a megrendelők körében, a próbanap alkalmazása.
Igazából megértem őket, hiszen szeretnék előbb tudni, hogy az adott takarítócég milyen munkát végez, mennyire végzi el szakszerűen, az adott takarítási tevékenységet pl. egy irodában.
Hiszen ha vásárolunk egy terméket, akkor előtte megnézzük, megforgatjuk, akár kipróbáljuk, hogy mennyire tetszik, aztán döntünk, hogy megvesszük, vagy sem.
Nagyjából ez van a takarítással is - általában az iroda takarítás alkalmával kérik a próbanapot. 
Szóval nincs is ezzel semmi baj, kivéve akkor, ha előtte nem tájékoztatnak arról, hogy próbanapot szeretnének, csak azt mondja a megrendelő, hogy egy adott időpontban tudunk - e kezdeni.
Ilyen volt a múltkor is, mondom csak másnap tudunk kezdeni, erre a válasz az volt, hogy aznap egy másik takarítócég fog takarítani. Szép sorban hétfőtől - péntekig minden napra behívtak egy - egy takarítócéget takarítani.
Ilyenkor visszautasítom a próbanapot, mert úgy érzem, hogy egy vásárban vagyok, és válogatnak köztünk. Jó dolog az egészséges verseny, de ezt azért túlzásnak tartom.
Az utóbbi időben kettő próbanapon indultam - igaz más takarítócég nem - ahol szerették volna látni, hogy hogyan takarítunk, ha minden rendben lesz szerződést kötnek velünk. 
Szerződést kötöttek:)