2009. június 29., hétfő

A hangyák és társai.

Az egyik általunk takarított társasház kertjében van egy életveszélyes fa. Azaz csak volt. Tegnapig. Ugyanis ledöntöttük. A törzse szét volt rohadva, és rengeteg hangya is lakott benne. Fentről lefele, szépen komótosan elkezdtük vágni az ágakat. Amikor teljesen csupasz lett, akkor jött a törzse. Három utánfutót raktunk meg az ágakkal, illetve a törzsével. Szegény fát sajnáltam, de valóban életveszélyes volt, ugyanis egy komolyabb vihar kidöntötte volna, és a szomszédban landolt volna.
A lakók azt kérték, hogy tegyünk valamit a hangyákkal is.
Nos erre tudok ajánlani egy jó dolgot.
A neve BioKill. A szer biológiailag lebomló, szagtalan, hosszantartó hatású rovarirtó permet, amely teljesen veszélytelen az emberre, és a melegvérű állatokra.
Felhasználható a következő kártevők ellen: hangya, bolha, csótány, ágyi poloska, poloska, ruhamoly, molylepke valamint egyéb rejtett életmódú rovarok ellen zárt térben. A szer késleltetett hatású, ezért lehetővé teszi, hogy az irtószer a búvóhelyre is bekerüljön a rovar testéről (pl. hangyaboly). Rejtett életmódú rovarok irtásakor a padló- és ajtóréseket, falrepedéseket, a szeméttároló, mosogató, mosdókagyló, fürdőkád és WC környékét kell kezelni vele.