2009. április 18., szombat

Tavaszi nagytakarítás 2. A második nyertes.

Ma reggel voltunk Budafokon, a második nyertesnek kitakarítani a lakását. Pontosabban a családi házát. Már a telefonon keresztül is szimpatikus volt a tulajdonos az egyeztetés során, és ráadásul várt minket a bejárati kapunál.
Megérkeztünk, kiszálltunk a kocsiból, a takarítóim elszívtak egy cigit. ( húú a korondi blogos barátom mit fog ehhez szólni ) Bementünk, erre így indított: a cigi megvolt, jöhet a kávé? Mondtuk jöhet, és jött a vigyor is.
Egy 200 éves házban takarítottunk, volt hozzá szép kert, meg három kutya. Jó kis élmény volt a számunkra, még nem takarítottunk ilyen korú házban. A takarítás gyorsan ment. Ablaktisztítás, törölgetés, padlószőnyeg tisztítás stb...
Érdekes, konyha és fürdőszoba takarítást nem kért. Megdicsértük a kertjét, erre mondta mindjárt jön, megy a kertbe. Felment a padlásra, a vizsla utána és kikötött a kb. 15 méter magasan levő kertjében, ami a padláson át volt megközelíthető. Kiderült, hogy régen valami szőlő birtok volt, és ilyen magasan van a kertje, amit mi alulról is láttunk egy picit. Meg a vizsla farkát, ahogy csóválta, mivel ment a gazdája után, ott fennt. Egyszer csak eltűntek, halljuk jönnek le a padlásról a lépcsőn, a szemünk meg kikerekedett. Szedett nekünk gyönyörű szép virágokat, amivel az egyik takarítónőmmel testvériesen elosztottunk. Úgyhogy vasárnap otthon kertészkedés lesz, elültetem szépen őket.