2010. június 21., hétfő

Az autóklíma tisztítása.

Minden évben az autómban a klímát fertőtlenítem és kitisztítom klímatisztító spray segítségével, amit autósboltokban lehet kapni, kb. 2000 Ft – os áron folyékony és hab változatban.
A szellőzőnyílásokban gombák, vírusok és baktériumok telepednek meg, ami a nem takarított és fertőtlenített klíma használatával, az utastérbe kerül.
A baktériumok jelenlétének egyik legbiztosabb jele, ha ázott kutyaszagot érzünk az autóban, de nem érdemes kockáztatni, mert a nem fertőtlenített klíma előbb – utóbb megbosszulja magát.
Aki nem szeretné otthon elvégezni a klíma fertőtlenítését, az vigye szakműhelybe, aki vállalkozik az otthoni takarításra, az a következőképpen fogjon hozzá:
Mindenképpen a pollenszűrőt évente ki kell cserélni. Az elhasznált pollenszűrő helyére a klíma tisztító sprayből kell fújni, illetve az utastérben a szellőző nyílásokba. Várni kell 20 percet, az új pollenszűrőt vissza kell helyezni a helyére, majd lehúzott ablakokkal a klímát járatni kell a legmagasabb fordulatszámon úgy, hogy időnként váltakozva kell kapcsolni, hogy az összes nyílást átjárja a levegő.
De a klíma tisztító spray hátoldalán, le van írva a használati utasítás is.
Fontosnak tartom ezt a műveletet elvégezni a szezon előtt, az egészségünk megóvása érdekében.