2010. október 18., hétfő

A család- és környezetbarát GNLD tisztítószerek 2.

A takarítás mellett a mosás is mindennapi teendőink közé tartozik. Sok kisgyermekes családnál – a miénk is ilyen – annyi szennyes gyűlik össze rendszeresen, hogy akár mosodát is nyithatnának.
A mosáshoz általában használunk mosóport vagy folyékony mosószert, amelyektől elvárjuk, hogy a különböző fajta szövetekből készült ruhákat tisztára mossa, és mosás után a színeik élénkek maradjanak. Ha foltos a ruha, előkezeljük folttisztítóval, melynek hatására a folt eltűnik – jobb esetben. Nagy igény mutatkozik a háztartásokban öblítő használatára is, melyektől azt várjuk el, hogy a ruha puha tapintású és kellemes illatú legyen.
A GNLD a fent felsorolt igényeket kielégítendő komplett termékskálát kínál, melyekre szintén igazak az előző bejegyzésemben leírt tulajdonságok. Vagyis nem tartalmaznak mérgező összetevőket, környezetkímélőek, azaz 100%-ban lebomlanak a természetben, és gazdaságosak, mivel koncentrátum formájában kerülnek forgalmazásra.
A GNLD mosószere a G1. Olyan 5 kg-os mosópor koncentrátum, melyből kevés használata is elég egy mosáshoz. Én például már ötödik hónapja használom, és úgy látom az eddigi tapasztalataim alapján, hogy egy-két hónapig még kitart. Alkalmazható gépi és kézi mosáshoz egyaránt.
Az ismert tény, hogy számos mosópor használata esetén a mosószermaradványok a ruhák szálai között megtapadnak. Nos, a G1 nem ilyen. Ennek megfelelően nem irritálja a bőrt, nincs allergizáló hatása. Továbbá megakadályozza, hogy a mosógépben a fém alkatrészek rozsdásodásnak induljanak. Nem rakódik le a mosószer adagoló tartályban, és a csövekben sem.
Folteltávolításra két GNLD terméket is használok, egyik az első bejegyzésemben már említett sokoldalú Super 10, melyet a szennyeződés fokának megfelelő hígításban permetezek a foltra.
A másik a Booster, amelyet az előbbihez hasonlóan legtöbbször 1:10 keverési arányban szintén szóróflakonból használok. Foltok mellett még erős szennyeződésekre is permetezek, nálunk tipikusan ilyenek a gyerkőcök zoknitalpai.
Mosáshoz Boosterből mosószeradalékként egy kupaknyit szoktam tenni a mosógépdobba az erősebben szennyezett ruhákhoz. Növeli a tisztítószerek hatásfokát, legyen szó bármilyen tisztítószerről. Plusz még csempék lemosásához is használom 1:10 keverési arányban szóróflakonból.
Mosás után jön az öblítés. A GNLD öblítője a Soft. Kézi és gépi mosáshoz egyaránt használható. Szintén koncentrátum, kevés kell belőle egy mosáshoz. Azonban én ennél a kevésnél is még kevesebbet használok belőle. Ugyanis az öblítőt másfél literes palackban saját magam „kotyvasztom” össze, ecetből és vízből fele-fele arányban, valamint kb. egy kupaknyi Soft öblítőből.
A végeredmény a mosás végeztével tiszta, élénk színű, a legtöbb esetben foltmentes – mert azért valljuk be őszintén, van olyan folt, amely nem megy ki a ruhából, vagy csak néhány mosás után -, friss illatú ruha.

Ha érdeklődsz bármely GNLD termék iránt, az előző bejegyzésben megtalálod az elérhetőségeimet. Részletesebb leírást a GNLD tisztítószerekről hamarosan a http://vanegytippem.hu/vegyszermentes  oldalon találsz.