2010. október 14., csütörtök

A család- és környezetbarát GNLD tisztítószerek 1.


Ismét egy vendégbejegyzést olvashattok a blogon.  A cikket Horváth Veronika írta, aki remek környezetbarát, és sokoldalú tisztítószerekkel foglalkozik. Ez a bejegyzés 1. része, nemsokára következik még egy.

Otthonunk takarítása és tisztítása mindennapos tevékenységeink közé tartozik. Sajnos a háziasszonyok döntő többsége még mindig olyan tisztítószerekkel takarít, melyek használatával:

- egyrészt veszélyeztetik saját és szeretteik egészségét (pl. allergia, légzőszervi betegségek),
- másrészt a környezetet is szennyezik.

Én is ilyenekkel takarítottam otthon, míg meg nem ismertem, és ki nem próbáltam annak a cégnek a termékeit, amelynek már az 1960-as években szívügye volt az emberi egészség megóvása és a környezetvédelem. Ez a cég a GNLD International. Jó szívvel döntöttem termékei mellett. Hogy miért?

• Mert nem képeznek gőzt, nem tartalmaznak az emberi szervezet számára mérgező összetevőket.
• Mert környezetbarátok, azaz használat után a természetben teljesen lebomlanak.
• Mert gazdaságosak, mivel koncentrált formában kerülnek forgalomba. Vízzel kell hígítani őket, és a legtöbb esetben nagyon kevés mennyiség elegendő belőlük a hatékony tisztításhoz.
• Mert sokoldalúak, azaz a háztartásban több tisztítási munkafolyamat elvégzésére bevethetők.

Most három terméket szeretnék figyelmedbe ajánlani, melyeket én is használok nap mint nap.

Számomra a leguniverzálisabb a Super 10. A teljes lakástakarítás elvégezhető vele. Figyeld csak, én mi mindenre használom!

- Portalanításra. Minden festett és lakkozott felületen, kiváló portaszító.
- WC és fürdőszoba takarításra.
- A padló felmosására.
- A konyhában a pult, a tűzhely, a hűtőszekrény tisztítására.
- Szőnyeg- és kárpittisztításra. A benne lévő citromsav elpusztítja az atkákat. De! Allergén anyagot nem tartalmaz, ezért citrusfélékre allergiások is használhatják. Mindezt természetesen teszteltük is.
- Hangyairtónak. Úgyszintén a citromsav dolgozik.
- Folttisztításra. Ha kell, töményebb formában. Két kisgyermek mellett szinte naponta.
- Ablak-, tükör- és monitortisztításra. A leggazdaságosabb megoldás. A szóróflakont teleengedem vízzel, a flakon „pipáját” pedig csak belemártom a Super 10 koncentrátumba, szóróflakon összeszerel, és már kész is az ablaktisztító folyadék. Ennyi.

Ha mosogatásról van szó, nálam az LDC a favorit. Nagyszerűen oldja a zsírt, még hideg vízben is. Mégis kézkímélő.
Használom még mosakodáshoz folyékony szappanként, illetve ruhaneműkön zsír és olajfolt eltávolításra.
A kosz és a baktériumok ellen – persze csak mértékkel – egy harmadik tisztítószert is be szoktam vetni, ez a Disinfectant. Ez nemcsak fertőtlenít, de baktériumölő hatása is van. Bizonyos időközönként használom felülettisztításra, padló felmosásra, WC és fürdő fertőtlenítésre. Már 1:200 hígításban is kifejti tisztító és fertőtlenítő hatását.

Ha érdekel a vegyszermentes és környezetbarát takarítás, látogass el a http://vanegytippem.hu/vegyszermentes oldalra, ahonnan letölthetsz egy tanulmányt, amely a vegyszert tartalmazó termékek káros következményeivel foglalkozik. A témában további információt a http://vegyszermentes.blog.hu/  - Vegyszermentes Takarítás blogon találsz.
Kérdéseidre is szívesen válaszolok, kérlek küldd el őket a kornyezetbarat@indamail.hu  címre.