2010. szeptember 14., kedd

Porzsák minden mennyiségben.

Régóta gondot okozott, hogy a porszívóinkhoz beszerezzük a porzsákokat. Vannak olyan porszívóink, amelyhez elég körülményes a porzsák beszerzése, és van olyan, amelyhez aranyáron adják a gyári porzsákot.
A takarítás során pedig a porszívóink szinte falják a porzsákokat.
A  papírporzsákról annyit érdemes tudni, hogy használata higiénikusabb a vászonporzsákkal ellentétben, hiszen több port, szennyeződést tart vissza, és csak a levegőt engedi át. A vászonporzsákban pedig a kirázása után is ott maradnak a kártevők és az atka ürülékek.
A vászonzsákot sajnos kirázással nem lehet tökéletesen megtisztítani, ha pedig kimossuk az anyag megtömörödik és kevesebb levegőt enged át. Ennek hatására a porszívó motorja túlterhelődik, ami a motor károsodásához is vezethet.
A papír porzsákok 2-3 rétegűek, a belső rétegek anyaga úgy lett kialakítva, hogy a zsákba érkező por ne szűrődhessen ki, míg a külső réteg stabillá teszi és védi a porzsákot.
Találtam egy porszívó porzsák forgalmazót, szinte az össze porszívó típushoz van porzsákja. Telefonos beszélgetésünk során említette azt is, hogy porzsákok gyártói, a gyártás során természetbarát technológiát és újrahasznosított alapanyagokat alkalmaznak.
Ez tetszett, hiszen a takarítócégünk számára fontos a környezet védelme.
Rendeltem az egyik Karcher porszívóhoz 4 doboz papírporzsákot, rendre meg is érkezett.
A használat során nem szakadt és nem robbant szét, valamint méretpontos is.
Az elkövetkező időben pedig az általunk használt összes porszívó márkát összeírjuk, aztán megrendeljük a hozzá való porzsákokat.
A porzsák forgalmazó elérhetősége: porzsák
A bannerjét pedig elérhetitek a blogon jobboldalt alul, így bármikor a későbbiek folyamán is megtalálható.