2010. augusztus 18., szerda

Mitől zöld egy iroda?

A zöld iroda programot nagyon hasznos, és fontos dolognak tartom. Ahhoz, hogy egy iroda a programban részt vehessen, több dolognak kell megfelelnie.
A projekt lényege, egy környezetet kímélő, energia takarékosan működő épület, amely megújuló energiatermelő megoldásokkal üzemel. ( fűtés, szellőzés és a meleg vízellátás, klíma).
Ilyen pl. a megvilágítás is, a neon fénycsövek lecserélése alternatív megoldásokra, valamint fontosabb szerep jut a helyi megvilágításra is. Automatikusan lekapcsolódó fényforrások beiktatása az illemhelyeken távozás után.
A takarításban is megmutakozik a környezettudatosság.
Mi is takarítunk zöld minősítésű irodát.
Környezetbarát, többnyire vegyszermentes növényi alapú tisztítószereket használunk, a felmosást pedig szárazon végezzük el víz használata nélkül.
A száraz feltörléshez egy impregnált mopot (vörös mopot) használunk. Használata a leghatékonyabb tisztítási folyamatot jelenti, amely egyben a tisztítandó felület fertőtlenítését is magában foglalja, nem kell a feltörlés előtt felporszívózni, ezáltal nem csak vizet, de elektromos áramot is spórolunk vele.
Természetesen szelektíven történik a hulladékgyűjtés is, a műanyag palackokat is préseljük, hogy minél kisebb helyet foglaljanak el.
A tisztítószerekhez biztonsági adatlapok tartoznak, amelyet a megbízó dokumentál.
A zöld iroda projekt lényege az is, hogy az irodában dolgozókat is a környezettudatosságra tanítsák meg, valamint még az is pozitívum a takarékosság mellett, hogy az irodában dolgozóknak jobb lesz a közérzetük, valamint kellemesebb munkahelyi környezetben dolgoznak, ezáltal a hatékonyságuk is növekszik.