2010. július 31., szombat

Mosás Ökolabdával.

Forgalomban van egy termék, amelynek a neve: Ecoball.
Az Ökolabda lényege, hogy a használatával nem kell mosóport, és öblítőt használni a mosógépben való mosáshoz.
A használata egyszerű: bele kell helyezni a szivacsgyűrűvel ellátott ökolabdát a mosógép dobjába a szennyes ruhákra, majd el kell indítani a szokásos programot.
Az Ökoball ásványisó-granulátumot tartalmaz, amelyek ionizált oxigént szabadítanak fel. A folyamat hatására a mosógépben a ruhákról a piszok eltűnik. A mosásnál nincs szükség öblítésre, valamint rövidebb lesz a mosási ciklus is.
A mosógolyók alacsonyabb hőfokon is hatékonyan mosnak, illetve 1000 mosást bírnak ki. Az Ökolabda természetes mosószer, ami teljes mértékben helyettesíti a hagyományos mosóporokat.
Az Ökolabda kettő fajta golyóval van feltöltve: fehér, és barna.
A fehérekben felület aktív anyag van. Amikor a golyók feloldódnak a vízben, lecsökkentik a víz felületi feszültségét, ezáltal a vízmolekulák jobban be tudnak hatolni az anyagba.
A barnák kerámiagolyók, ezek ionizálják a vizet (negatív töltéssel látják el) és a negatív töltés magához köti az anyagból a pozitív töltésű szennyeződéseket.
A két golyó együttes használatával a víz pH értéke 11 körülire nő, ezáltal semmilyen baktérium nem éli túl a mosást, mivel azok csak 6 – 8 közötti pH értékű vízben élnek meg.
Megvásárolható pl. itt