2010. április 30., péntek

Kert vagy kutya?

Régóta szeretnénk egy kutyát. Viszont örök igazság, hogy vagy kert, vagy kutya. A család nyúz, hogy szeretnének egyet, - igazából én is szeretnék – csak féltem a kertet, hogy tönkreteszi.
A kertünk, egy évről – évre tudatosan beültetett, és megtervezett kert. Dísztuják, cukorsüveg fenyő, magnólia fa, datolya fa, különböző talajtakarók, bokrok, valamint az évszakok szerint pompázó virágok.
Kettő hobbim van: a veterán motorok, illetve a kert. Nekem kikapcsolódás a kert ápolása. Szerintem ennek vetne véget egy kutya érkezése, nem beszélve a gödrökről.
Az anyósommal rendszeresen virágot cseréltünk, neki is szép kertje volt. Egészen addig, míg egy gyenge pillanatában engedve a család unszolásának megérkezett Zoé, a magyar vizsla. Gondolhatjátok, hogy mit művelt a kertben. Egyik nap átmentem hozzájuk, nézem olyan furán áll a kutyaház. Annyira aláásott a vizsla, hogy az oldalára borult a ház, szabályosan vízszintesen ált.
Viszont kennelbe zárni, megkötni bűn egy kutyát – ilyen áron nem kell.
De kutyát meg szeretnénk, persze én is. Szóval, ha van ötletetek, és tudtok olyan kutyát, amelyik gyermekszerető, nem nagyon ás, a virágokat és a növényeket békén hagyja, úgy szívesen veszem a tanácsaitokat. Kerti kutyát szeretnénk, a lakásba nem szeretném beengedi, még télen sem. Gondolkoztunk azon, hogy egy már kifejlett kutyát befogadni, de az sem jó megoldás, kis korától legyen velünk, nálunk cseperedjen fel.