2010. április 8., csütörtök

Hangyaírtás környezetbarát módon.

Itt a tavasz, és vele együtt megjelentek a hangyák a házunkban. A gyerekek jönnek-mennek a lakásban és szórják serényen a keksz darabokat, a hangyák legnagyobb örömére.
Több természetes hangyairtó szert kipróbáltam, amely mindegyik működik, és hatásos. Hozzá kell tenni, hogy csak természetes és környezetbarát, hiszen mérgekkel nem szeretném teleszórni a házunkat, illetve ahol háziállat is lakik, ők sem örülnének neki szívesen.
Nos, az egyik hatásos hangyairtó szer a sütőpor. Ki kell szórni a hangyák vonulási útvonalára. Ha hozzá keverünk egy kis porcukrot az egészet megeszik – sőt behordják a fészkükbe is – és a sütőpor hatására felfújódnak és elpusztulnak. Kíméletesebb a fahéj, a szagát nem szeretik, és inkább elvándorolnak. A másik megoldás a cukor és a bórax keveréke, amelyet megesznek, és ettől elpusztulnak.
Jó megoldás, ha egy befőttes üveg tetejébe cukros vizet keverünk, és azt elhelyezzük a hangyákhoz. A hangyák belemásznak a cukor illatára, viszont kijönni már nem tudnak belőle, így megfulladnak.
Hatásos szer a BioKill rovarirtó permet. Késleltetett hatású, amely azt jelenti, hogy a rovar testéről a búvóhelyre is bekerül. Nemcsak hangya, hanem bolha, csótány, ágyi poloska, ruhamoly, molylepke ellen is hatásos. Sőt a kedvtelésből tartott háziállatok védelmére is felhasználható bolha, kullancs, valamint rühesség elleni védekezésként. A BioKill biológiailag lebomlik és környezetbarát.
Tavaly nyáron a BioKill- ről írtam egy bejegyzést, amely elolvasható itt: A hangyák és társai.