2009. november 11., szerda

Gőzzel való tisztítás.

A forró gőzzel való tisztítás, takarítás egy nagyon hatékony módja, a különböző felület tisztán tartására, és a fertőlenítésére.
Remekül lehet vele pl. a fürdőszobában a csempét letakarítani vele, de az összes olyan felületre is alkalmazható amely hőálló, ráadásul a forró gőz elpusztítja a baktériumokat is. Remekül oldja a zsírt, olajat is.
Mivel vegyszer nélkül tisztít, ezért ez a takarítási mód teljesen környezetbarát.
A gőzzel való takarítás lényege, hogy a gőztisztító gép a tartályába öntött vízből kb. 150 celsius fokos gőzt állít elő amelyet a tisztítandó felületre juttatunk. A forró gőz, a felületen levő szennyeződéseket fellazítja, - emellett a rajta levő kórokozókat, baktériumokat elpusztítja. A forró gőz kifújását, és a feloldott szennyeződés visszaszívását ugyanaz a fej végzi el. Otthoni felhasználásra gőztisztító készüléket bármelyik áruházban lehet vásárolni, az ára minőségtől, és tartály térfogattól függően 10-30 000 Ft.-ig terjed.
Lehet kapni kimondottan gőzölős padlótisztítót is, amely remekül feloldja a padló felületről a szennyeződéseket. Ez a szerkezet használható pl. márvány, csempe, kő, parketta, linóleum tisztítására is.