2009. október 17., szombat

A védőoltás.


Tegnap az óvodában a gyermekeim óvó nénije a kezembe adott kettő papírt, amin a következő szöveg volt: Kérjük-e, az influenza világjárvány elleni védő oltást (FLUVAL P) a gyermekeknek. Hétfőn van a leadási határidőnk.
Több orvos ismerősöm is van, és igazából mindenki mást mond. Szóval nem tudom. Állítólag az ampullán nincs lejárati határidő, és sorozatszám.
Viszont szerintem a média is okolható a kialakult helyzetért. Miért kell egyes híreket félreérthető módon közölni? Szenzációt akarnak ezzel elérni?
Véleményem szerint ugyanolyan vírus, mint ami szezonálisan szokott lenni, csak abból nem formálnak ekkor ügyet.
Viszont nem tudjuk, hogy beadassuk a gyerekeknek-e a védő oltást. Nehéz döntés.
Ha kérjük, és valamilyen mellékhatása lesz, akkor az a gond, ha nem kérjük, és nagyon lebetegednek a gyerekek, akkor meg az. Minden esetre egyelőre bejelöljük, hogy kérjük, mire az oltásra kerül a sor, addigra talán több információkhoz jutunk.
A feleségemmel sem tudjuk eldönteni, hogy beadassuk-e magunknak.
Egy egészséges szervezet pár nap alatt leküzdi a vírust.
Én már elkezdtem a felkészülést. Megelőzésként sok zöldséget, gyümölcsöt és vitaminokat (nem szintetikust) kell fogyasztani. Tegnap este jó fokhagymás padlizsán krémet ettem pirítóssal, vöröshagymával. Büntetésül a feleségem száműzött egy másik szobába:)