2009. augusztus 14., péntek

Tisztaságot belülről is.

Időnként méregteleníteni kell a szervezetet, majd az elsavasodott testet lúgosítani kell.
Én egy ilyen kúrát kezdtem el, aminek a neve: Zöld vér lúgosító program.
Az emészthetetlen táplálékok ( pl. az adalékok, aromák, íz fokozók, szintetikus vitaminok) idegen anyagok a szervezet számára - valamint károsak is – mert felgyülemlenek a sejtek közötti térben, és akadályozzák a létfontosságú anyagcsere folyamatokat.
Megváltoztatják az alapvetően lúgos közeget a szervezetben, így sejt egyensúly zavar keletkezik, aminek számos betegség kialakulásának a felelőse.
A túlsavasodás tünetei lehetnek pl. a fáradtság, levertség, allergiás reakciók is.
Eszem a búzafüvet (lehet kapni tasakos kiszerelésben is, ami sajtolva van).
A búzafű 17-féle esszenciális aminosavat, enzimeket, valamint ásványi anyagokat, és vitaminokat tartalmaz. Az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzim forrás, amely antioxidáns, szabadgyökfogó, ami lassítja a sejtek öregedését.
Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, és visszaállítja a hasznos baktériumok egyensúlyát is. Magas klorofill tartalma a vért oxigénnel dúsítja, így a sejtek oxigén ellátása javul, ezáltal a gyulladások megszüntetésében is szerepe van.
Hozzá kapcsoltam az Immuníciót is, ami kurkuma, shiitake, zöldtea, csipkebogyó és fokhagyma felhasználásával készült.
A shiitake gomba gyulladás csökkentő hatású, nyákoldó, a zöldtea antioxidáns tulajdonságú, a kurkuma májvédő (pedig nem iszom – mármint alkoholt) emésztést segítő, a csipkebogyó természetes C-vitamin és magnézium forrás és gátolja a meszesedést, a fokhagyma pedig antioxidáns, immunerősítő, és antibakteriális hatású.
Persze a legjobb az, ha a kertben szedett zöldségeket, és természetes ételeket fogyasztjuk, csak sajnos ezt nem mindenki teheti meg, mint ahogy mi sem.