2009. augusztus 4., kedd

Mindent a maga helyére.

Valószínűleg ez a bejegyzés nem lesz annyira érdekes, mint az Aranyos kis Pistikém.
Viszont úgy gondolom valamennyire hasznos lesz, főleg a Budapestieknek. Bizonyára előfordult már veletek, hogy több hulladékot termeltetek, mint ami a szemetes kukába belefért volna. Erre az eshetőségre kínálja az FKF Zrt. a kommunális zsákos szolgáltatását.
A kék szinű kommunális hulladékgyűjtő zsákba (100 literes) csak az alkalomszerűen többletként keletkező, normál háztartási hulladék gyűjthető. Ezt kiegészítő szolgáltatásként végzik, amely nem váltja ki a tartályos rendszert.
A zsákokat a hulladékgyűjtő tartályokkal együtt kell kihelyezni, az elszállításuk a rendszeres ürítési napokon történik.
Van kerti zöldhulladék gyűjtő zsák is, ami szintén 100 literes űrtartalmú, és 10 darabos kiszerelésben kapható.
A zsákokban elhelyezhető fű, gyom, lomb stb. A zöldhulladékkal megtöltött zsákokat az FKF a Pusztazámorra elszállítja, és ott komposztálja. A komposztot (humusztrágyát) a hulladéklerakó rekultiváláshoz (a talaj eredeti állapotának a visszaállítása) használják.
Viszont az FKF a kerti zöldhulladék begyűjtési szolgáltatását Budapest zöldövezetes területeinek csak 85 % - án végzi el.
A zsákok az FKF Zrt. ügyfélszolgálati irodáján, valamint pl. a következő helyeken megvásárolható: MOL, Praktiker, SPAR, Plus