2009. május 11., hétfő

A baktériumoknak, és a gombáknak annyi... A klímatisztítás.

Itt a tavasz, vagy inkább a nyár. Elindulnak a klímák is az irodákban, otthon, és az autóban. És vele együtt a baktériumok. Köztudott, hogy a nem tisztított klíma berendezésben rengeteg csíra, baktérium, és gomba megtalálható. Ma már az autókban a klíma, szinte széria tartozék. Viszont sok autó tulajdonos nem foglalkozik vele, hogy évente elvigye szakszervízbe, vagy otthon elvégezze a légkondi kitisztítását. A klímák tisztításában nem vagyok szakember, nem is végzünk ilyen szolgáltatást, viszont házilag az autómban én szoktam a klíma berendezést fertőtleníteni. Nem is akárhogyan.
Minden tavasszal kicserélem az autóm pollenszűrőjét. Kereskedelmi forgalomban is kapható légkondicionáló tisztító aeroszol, amely megtisztítja a klíma berendezést a csíráktól, baktériumoktól, és a különböző gombáktól. - biocid: bizonyos élőlény csoportokat szelektíve károsító anyagok, hatások összefoglaló neve. A b.-ok csoportjába tartoznak a baktériumölő (baktericidek), a gombaölő (fungicidek).
A légkondi tisztító aeroszollal befújom az autóban a pollenszűrő helyét, illetve ahol a külső levegőt szívja be a belső szellőző ventilátor. Várok 20 percet, visszateszem az új pollenszűrőt a helyére, és 10 percig nyitott ajtókkal maximumon járatom a klímát.
Ennyit szerintem megér a művelet, egy higiénikusabb levegőért az autóban.
Meg az egészségünkért...