2009. március 17., kedd

Itt a tavasz, jöhet a nagytakarítás...szóval Tisztaságot mindenkinek.

Végre itt a tavasz. Kezdődhet a tavaszi nagytakarítás...

Itt a tavasz, és elkezdett ismét sűrűbben csörögni a telefon, hogy mikor kezdjük az általunk takarított irodák, irodaházak, társasházak tavaszi nagytakarítását. Persze mindenkinek sürgős, mindenkinek egyből kell, és persze azonnal a takarítás. Ezzel nincs is baj, hiszen örömmel megyünk. Jó dolog, amikor várják az embert. Persze más a társasház takarítás, és az irodaház takarítás. Külön élmények. A társas házakhoz elővesszük a télre eltett hosszú létrákat, amivel jó alaposan megtisztítjuk a lámpaburákat. Meg persze a nehezen elérhető helyeken levadásszuk a pókhálókat. Muszáj sajnos, pedig nincs semmi bajom a pókokkal. A legjobb a régi bérházaknál, a lépcső melletti olaj lábazat. Na ezt jó dolog takarítani. Valahol még a festék is lejön.
Megtisztítjuk az ablakokat, letöröljük a korlátról, postaládákról az esetleges port. Persze azért esetleges, mert ha poros és koszos, akkor a rendszeres takarítás alkalmával, hogy takarít a takarítónőnk? A szemeteskukákat meg jó alaposan fertőtlenítjük.
Az irodák, iroda házak takarítása megint más. Jó alaposan A-Z-ig. Ablakok, asztalok, szekrények, polcok, egyéb kiegészítők, szociális helyiségek valamint a napi és rendszeres takarítás alkalmával nem elérhető helyek tisztítása, takarítása. Valahogy így, hivatalos megfogalmazva.

Ehhez jön hozzá a padlószőnyeg tisztítás. Már ahol van. Egyre elterjedtebb a kő, padlólap, laminált lap. Meg is értem. Sokkal higiénikusabb. És persze jobban tisztítható, takarítható. Viszont a padlószőnyeg takarítása elég hálás feladat. Én szeretem. A legjobban az extrakcios - nedves - technikát szeretem, mi is ezt használjuk. Amikor látja a megrendelő, hogy mi kerül egy padlószőnyeg tisztítása után, tisztító gépeink tartályába, néha megrökönyödnek. Kérdezik is: Ez mind a padlószőnyegemben volt?
Mi meg bólogatunk serényen.
Szóval itt a tavasz, Tisztaságot mindenkinek...