2011. február 14., hétfő

Súroló automata.

Van egy Fimap súroló automatája a takarító cégemnek, amelyet társasházak teremgarázsának a takarítására használunk.
Úgy gondoltam, hogy itt az ideje, egy nagyjavításnak, ezért szétszedtük. A súroló automatában vany kettő motor. Egy kefemeghajtó, és egy víz felszívó.
A kefemeghajtó motorban van egy kondenzátor segédkapcsoló, amelynek az a célja, hogy amikor a kefe hozzáér a padozathoz, ad a motornak egy plusz energiát, hogy ne lassuljon le a meghajtó motor fordulatszáma.
Nos ez a segédkapcsoló használódott el az idő folyamán. Sajnos a forgalmazónál külön ezt nem lehet megvásárolni, rendelni kell egy új motort, amit nem szeretnék.
Tekintettel az alkatrész ritkaságára, írtam kb. 20 villanymotor felújító, illetve az ilyen alkatrészek forgalmazására szakosodott üzleteknek, az ország minden irányába. 
Többen visszaírtak, hogy sajnos nem tudnak segíteni, de a nagy számok törvénye alapján egy visszajelzett, hogy ugyan neki sincs ilyen, de megcsinálja nekem.
Az úr Békéscsabáról jelentkezett, telefonon is beszéltünk, és számomra érthetetlen röpsúlyról, mikrofarádról, és egyéb szakmai finomságokról beszélt nekem, és meg hevesen bólogattam hozzá, de egy idő után félbeszakítottam, hogy ne fáradjon, már az elején elvesztettem a fonalat.
Végül is abban maradtunk, hogy elküldöm a részére postán a villanymotort, helyrehozza, és visszapostázza nekem.
Úgy néz ki csak megoldódott a villanymotor, és az a fránya kondenzátor segédkapcsoló felújítása.