2011. január 28., péntek

Tisztaság BIO stílusban.

A blogon olvasható, hogy közzéteszek vendég bejegyzéseket, ha valaki ajánlja az általuk forgalmazott tisztítószereket. Nos ismét ennek szeretnék most eleget tenni.
A bejegyzés szerzője Géber Mária.

A lakásod az a hely, ahol egy munkanap végén lazíthatsz, ahol éjszaka megpihensz és ahol életed legszebb pillanatait töltöd.
Ezért, a tisztaság fontos, nemcsak a kinézet szempontjából, hanem egészséged miatt is. Idővel a mészkő és a rozsda megváltoztatják egy szép fürdőszoba kinézetét, a baktériumok kellemetlen szagot okoznak, a penész és a gombák pedig nagyon könnyen megbetegíthetik a kisgyerekeket.
Mindez elkerülhető a piacon található hagyományos tisztítószerek segítségével. De ugyanakkor ezek a termékek okozhatnak számodra kellemetlenségeket is.
A tisztítószerek többsége a környezet számára valódi veszélyt jelentenek, de az ember számára is. Egyesek annyira mérgezőek, hogy egyszerű belélegzésük szédülést okoz. Biztosak lehetünk abban, hogy nem éppen ártalmatlanok a környezetre és a szeretteinkre nézve. Szerencsére rengeteg természetes alternatíva létezik.
A BIO tisztítószerek a piacon egy relatív új termékcsoport, de nagy előnyük, hogy BIO termékek, hatékonyak és hasonlóan működnek, mint a hagyományos termékek, de kizárólagosan természetes anyagokból vannak összeállítva, anélkül, hogy bennük valamilyen, egészséget vagy környezetet veszélyeztető vegyi anyag lenne. A nagyon könnyen és nagyon olcsón beszerezhető termékek tökéletesekké válhatnak a felületek tisztítására és a foltok eltávolítására.
Egészségesen élni egy tudomány. Hasonlóképpen, mint a fizika vagy kémia. Viccesnek tűnik, de igaz. Annyira önromboló életmódot folytatunk, és sajnos, gyerekeinknek is ugyanezt az életmódot nyújtjuk.
Csak körül kell néznünk, mert megoldások mindenhol és mindenre léteznek.
Hibásan alakult ki az a felfogás, miszerint szükségünk van a legerősebb vegyszerekre és toxinokra a baktériumok megjelenésének megelőzése érdekében. A ház tisztán tartására szükséges termékek reklámjai azzal dicsekednek, hogy „az összes baktériumot megölik”. És nagyszerűnek tűnik, azt gondolnánk, hogy megéri, hiszen a higiénia és főleg az egészség mindent megérdemel. De miért őriznénk meg a tisztaságot úgy, hogy otthonunkat, egészséget veszélyeztető anyagokkal megtöltjük? A folttisztító szerek, a fehérítők, a padlótisztító szerek és a fürdőszoba tisztítószerei, valamint bizonyos mosószerek túlságosan érzékennyé teszik különösképpen a gyerekeket, a terhes nőket vagy az érzékeny személyeket, főleg az asztmásokat vagy az allergiákban szenvedőket.
Egyes toxinok az emberek jelen életének boldogtalan és elkerülhetetlen valóságát képezik. Viszont egyesek nélkül, és pedig a házunkban levő tisztítószerekben levők nélkül nagyon könnyen élhetünk. Csak választanunk kell a „zöld” tisztasághoz szükséges sok termék közül. Kényeskedés, vagy egyszerűen a saját egészségünkért való gondoskodás?
Tény, hogy egyre több személy fordul ezekhez a termékekhez. A tisztaság egészséget jelent, az egészség pedig Tőled függ és azon termékektől, melyeket használni kívánsz! Ne ess kétségbe! A takarítást kellemesebb tevékenységgé varázsolhatod, ha kizárod az összes olyan elemet, melyet nem szeretsz – itt, többek között, a bőrödet megtámadó és rettenetes szagú mosószerekről beszélünk.
Amennyiben eldöntötted, hogy lemondasz az egészségedet veszélyeztető mosószerekről, akkor választhatod az organikusakat, az öko háztartási tisztítószereket egy BIO ház számára.
Gyönyörű otthonod van? Eljött az ideje, hogy zölddé alakítsd.
Őrizd meg a tisztaságot és a harmóniát a vegyszerek nélküli, BIO háztartási tisztítószerekkel!
Tekintsd meg termékeinket, melyet a linkre kattintás után letölthetsz.


Szerző: Géber Mária - Független Life Care Partner