2010. december 20., hétfő

Árajánlat kérés.

Itt az év vége, a két ünnep között sok irodában nem dolgoznak, így a takarítónők is pihennek egy kicsit, hiszen több helyen nem kérnek takarítást.
Persze van olyan hely, ahova menni kell takarítani.
A társasházakban pedig természetesen mindenhol lesz takarítás.
Pár általunk takarított cég elköltözött egy másik kerületbe, ott bérelt irodát.
Az új helyen a költözés előtt, a régi helyen pedig a költözés után kértek nagytakarítást. Közben még beesett pár padlószőnyeg tisztítás is.
Már árajánlat kérés sem érkezik, készül mindenki a karácsonyra, és a jól megérdemelt pihenésre.
Ha már árajánlat kérés, érdekes dolgok számomra, amikor freemail, gmail, citromail címekről kérnek irodák, irodaházak és társasházak "lakói" árajánlatot takarításra. (ez valószínűleg több takarítócég vezetőinek is ismerős helyzet) 
Rendszerint ezekre nem is válaszolok, mert vagy a konkurencia próbál hátulról árakat megtudni, vagy kezdő takarító vállalkozók próbálnak takarítási árakról érdeklődni.
Az utóbbival nincs is semmi baj, a napokban felhívott egy leendő kolléga egy vidéki városból, - nyíltan megmondta, - hogy szeretné elkezdeni a takarító vállalkozást, segítsek neki árajánlat készítésében.
Ahol tudtam segítettem, bár a budapesti takarítási árak azért másak, mint egy vidéki városé.
Persze telefonon is kérnek árajánlatot, mondjak nm. - árat.
Mondom nem tudok, mert sok mindentől függ a vállalási ár. Volt olyan, hogy gúnyosan erre az volt a válasz, hogy majd akkor másnak adják oda a munkát.
Na bumm, lehet világgá  megyek bánatomban...