2010. november 8., hétfő

Kézfertőtlenítés.

Párszor már írtam különböző kézfertőtlenítő szerekről, amelyeket gyógyszertárakban, illetve benzinkutaknál lehet megvásárolni. 
Én nagyon szeretem ezeket a termékeket, mert általában nem hordunk magunkkal szappant - bár ki tudja, hogy milyen kincseket rejtenek néha a női táskák a hölgyeknél.
Nos ezeknek a kézfertőtlenítő szereknek az az előnye, hogy nem kell hozzá semmi, elég csak a gélt a kézre kenni, és máris megszabadult a kezünk különböző baktériumoktól és vírusoktól, hiszen a kórokozók 99.9 % - át elpusztítja.
Gondoljatok csak bele, hogy milyen hasznos ez a termék, amikor pl. egy autópányán levő pihenőjének az illemhelyén végeztetek, vagy éppen egy tömeg közlekedési járművön utaztatok.
De példákat lehetne sorolni még sokat.
Nos egy új terméket találtam a gyógyszertárban, a neve Dettol. Létezik kézfertőtlenítő gél változata, kézmosó gél - ehhez víz kell, oldatos spray amely a kisebb sebek fertőtlenítő tisztítására használható, valamint felület fertőtlenítő spray, amely elpusztítja a megfázás és az influenza gyakori vírusait, valamint a penészgombát.