2010. június 18., péntek

Elázás utáni takarítás.

Tegnap reggel a feleségem azzal keltett, hogy áll a víz itthon a földszinten. Az egész alsó szintet majdnem 1 cm magasságig víz borította.
A bűnös a mosogató csaptelep flexibilis vízcsöve volt, ugyanis az idő folyamán megadta magát a víz nyomásának. Természetesen éjszaka, amikor mindenki alszik, akkor történt.
Gyorsan elzártam a főcsapot a vízóra aknában, és elkezdtük moppal a felmosó vödrökbe gyűjteni a vizet. Kb. 2 percig. Aztán rájöttem, hogy itthon van a nagy teljesítményű padlószőnyeg tisztító gépen, gyorsan beüzemeltem, és a víz felszívó fejjel röpke 20 perc alatt felszívtam a vizet az egész földszintről.
Moppal ez kb. 3 - 4 óráig is eltartott volna.
Elhúztuk a bútorokat, mosógépet és mögötte is kitakarítottunk. A konyhaszekrény alá is befolyt természetesen, de áldom a feleségem eszét, amikor győzködött arról, hogy lábakon álljon, és a takaró panel leszerelhető legyen.
 Szerencsére nem ázott el semmink, kivéve a laminált lapot a nappaliban. Valószínűleg ezt cserélni kell, illetve néhány padlólapot, mert elkezdett mozogni, mivel a víz kimosta alóla a ragasztót.
Végül is stílszerűen szólva megúszhattuk volna rosszabbul is.
Egy jó tanács: Ha elmentek nyaralni zárjátok el otthon a vizet, mert természetesen akkor fog előfordulni, hogy megadja magát egy vízcső.