2009. december 11., péntek

Tisztítószerek házilag.

A háztartási tisztítószerekben megtalálhatóak vegyi anyagok, amelyek az egészségre, illetve a környezetre hatással vannak.
A szintetikus vegyületek, a bőrrel érintkezve allergiás reakciókat válthatnak ki, a belélegzett gőzeik pedig a tüdőt károsíthatják.
Az általunk takarított helyeken, csak minőségi, és biztonsági adatlappal rendelkező ipari tisztítószereket alkalmazunk, de otthoni felhasználásra egy-két hasznos infót megosztok veletek, amelyekkel remekül el lehet végezni házilag a takarítási tevékenységet.
A szaniterek, csempe, valamint a tűzhely takarításához az ecet és a szódabikarbóna remek tisztítószer. Az ecet vízkőoldó, és fertőtlenítő is egyben, forró vízzel kiegészítve nagyobb a tisztítási hatása. A szódabikarbóna önmagában, vagy vízzel keverve súroló, és általános tisztítószer is.
Az eldugult lefolyó megszüntetését elősegíthetjük azzal, ha szódabikarbónát helyezünk bele, majd ecetet öntünk rá, és a habzás után forró vízzel leöntjük.
A mosóporhoz mosószódát keverve, az ajánlott mosópor mennyiségét csökkenthetjük. A mosószóda erősen lúgos kémhatású, zsíroldó és vízlágyító hatású, a használat után lebomlik.
A mikrohullámú sütőbe tegyünk egy tál citromos vizet, és párologtassuk el. A citromos gőz feloldja a rászáradt szennyeződést, így könnyebben kitörölhető nedves ruhával.
Végezetül egy oldal, ahol sok hasznos információ megtalálható még, nemcsak takarítás szempontjából: Tudatos Vásárló