2009. július 13., hétfő

Hordozzuk mi is a H1N1 vírust?

A feleségem abban a több szintes irodaházban dolgozik, ahol a megbetegedéseket regisztrálták, illetve ahol a gócpontja van a sertés influenzának.
Valamennyire talán szerencse, hogy nem azon a szinten van, és egy másik cégnél, de azért mi is izgulunk. A szintet, ahol a megbetegedések vannak, rendszeresen fertőtleníti az ÁNTSZ. Elég kicsi az esélye annak, hogy mi is elkapjuk, hiszen ahonnan elindult a fertőzés, ott ugyanúgy dolgoznak tovább. A mosdóban kihelyeztek kézfertőtlenítő szert, és felhívták mindenkinek a figyelmét arra, hogy használja.
Viszont mindenki fél valamennyire, és ideges. Mi is.
Ugyanis a sertés influenza könnyebben terjed emberről emberre, mint a madár influenza. Bár kórházba nem kell menni, viszont otthon szigorúan karantén alá helyezik a betegeket.
Az ÁNTSZ kimegy a lakásba, és lefertőtlenít mindent. Belegondoltam, hogy mi lenne, ha ez velünk is előfordulna. Amilyen hülye vagyok, ezerrel fényképeznék, és osztanám az észt, hogy „azt nem kellene lefertőtlíteni?” Még lehet, hogy valami papírt is kitennének a kerítésre, hogy fertőzés veszély. Na ezen meg az utcában lakók akadnának ki. Persze megértem őket.
Szóval picit izgulunk a feleségemmel, a gyerekekért meg nagyon...